18 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 25, 2024

2021 ‘İstiklal Marşı’ Yılı Olarak Kabul Edildi

Beş ana partinin imzaladığı ortak teklifle 2021, ‘İstiklal Marşı’ yılı olarak kabul edildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ilk imza sahibi olduğu ve AKP, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP’nin imzasının yer aldığı önerge ile 2021 yılının ‘İstiklal Marşı‘ yılı olmasını içeren düzenleme kabul edildi.

Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sırasında, Meclis Başkanı Şentop ile AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti ortak önerge verdi. Yapılan oylamada önerge kabul edildi. Bu kapsamda İstiklal Marşı‘nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy‘u Anma Günü Hakkında Kanun’a geçici madde eklenmesini içeren düzenleme kanun teklifine eklendi.

Dünyaya Meydan Okuyan Bir Bir Direnişin Destanı

Önergenin gerekçesinde, “İstiklal Marşı‘nın, büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy‘un, Anadolu’nun dört bir yanında devam eden Milli Mücadele’nin ruhunu ve kararlılığını yansıtan ve aynı zamanda o büyük mücadeleye coşku ve heyecan kazandıran abidevi eseri olduğu” belirtildi.

İstiklal Marşı’nın zalime, işgalciye ve sömürgeciye boyun eğmeyen ve dünyaya meydan okuyan bir direnişin destanı olduğu vurgulanan gerekçede, Mehmet Akif Ersoy’un mısralarının, Milli Mücadele’nin ruhunu temsil eden, sadece lafzıyla değil manası ve hakikatiyle her an yaşayan bir coşku ve heyecanı yansıttığını ifade edildi.

Gerekçede şu ifadelere de yer verildi: “Kanuna eklenmesi öngörülen geçici maddeyle Milli Mücadele’nin başlangıcının ve TBMM’nin açılışının 100. yılının akabinde, İstiklal Marşı‘nın kabul edilmesinin 100. yılına denk gelen 2021 boyunca düzenlenecek özel etkinliklerle İstiklal Marşı’nın anlam ve öneminin hatırlanması, ayrıca İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ve kurtuluş mücadelemizde görev alarak Türkiye’yi bize vatan kılan şehit ve gazilerimizin yad edilmesi amaçlanmaktadır.”

READ  Stockdale Paradoksu

Bu önergeye göre, 2021 yılı tüm kamu ve kuruluşları tarafından İstiklal Marşı’nın kabulü, ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri düzenlenecek.

(Fotoğraf: yenicaggazetesi.com)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Mine Karadağ
Mine Karadağ
Merhaba. 21 yaşındayım. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisiyim.

Related Articles

CEVAP VER

Bir yorum girin
Adınız

- Advertisement -spot_img

Latest Articles