10.8 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024

2020 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM Başkanı Aygün, 2020 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Öğrenciler sonuçlara “sonuc.osym.gov.tr” adresinden ulaşabilecek.

Merakla beklenen 2020 YKS sonuçları açıklandı! Ösym Başkanı Aygün, 2020 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Öğrenciler sonuçlara “sonuc.osym.gov.tr” adresinden ulaşabilecek.

YKS Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Öğrenciler her yıl olduğu gibi bu yıl da YKS tercih sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresine giriş yaparak, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

Şifresini Unutan Adaylar Ne Yapmalı?

ÖSYM aday işlemleri sistemine giriş yaparken öğrencilerin TC kimlik numaraları ve şifreleri istenmektedir. Peki sisteme giriş şifresini unutan adaylar ne yapacak?

Şifresini hatırlamayan adaylar YKS sonucunu öğrenebilmek için şifre barının altında bulunan ‘şifremi unuttum’ butonuna tıklayarak kimlik doğrulamasına yönlendirilirler. Doğru kimlik bilgilerini giren adaylar yeni şifre belirleme sayfasına yönlendirilirler.

Diğer bir yöntem ise E-devlet üzerinden sisteme giriş yapmaktır. Bu yöntem için adaylar, ÖSYM aday işlemleri giriş sayfasının sağ üst köşesinde bulunan E-devlet butonuna tıklayarak turkiye.gov.tr sayfasına yönlendirilirler. Doğru kişisel bilgileri giren adaylar YKS sonuçlarını görüntüleyebilirler.

YKS SONUÇ


Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

YKS sonucuna göre bir programa kayıt yapma hakkı kazanan adayların işlemleri 31 Ağustos tarihinde başlayacak. Beş gün sürecek kayıt süreci 4 Eylül 2020 tarihinde sonlanacak. 31 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde adayların kayıt işlemlerinden sonra , herhangi bir programa kayıt hakkı kazanamayan adaylar için ek tercih dönemi başlayacak.

YKS Ek Tercihleri Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

2020 YKS sonuçlarında herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar ek tercih hakkına sahip olacak. Ek tercih tarihleri 4 Eylül ‘de üniversite kayıtlarının tamamlanması ile belirlenecek. 2020 YKS ek tercihlerinin yapılacağı tarihler henüz belirlenmedi.

READ  Boyner “Arabaya Servis Hizmeti”

Üniversite Kayıt İşlemleri Nasıl Gerçekleşecek?

2020 YKS yerleştirme sonuçlarına göre programa yerleşmeye hak kazanan adaylar kazandıkları programa ister online olarak isterlerse kurumların belirleyeceği yüz yüze kayıt şartlarınca kayıt yaptırabilecekler.

Related Articles

CEVAP VER

Bir yorum girin
Adınız

- Advertisement -spot_img

Latest Articles