2019 Teknolojiye Neler Kattı

İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha arkamızda bırakıyoruz. 2019’a veda ederken dönüp baktığımızda hayatımıza neler girdi, teknoloji nasıl gelişti. Bir göz atalım..

Giyilebilir teknoloji.. Aslında çok yeni olmayan bu ürünler geride bıraktığımız yılda oldukça yaygın kullanılmaya başlandı. Akıllı saatler cep telefonlarımızın yerini almakla kalmadı, bileğimizde taşıdığımız sağlık aracımız oldu. Kalp ritmimizi, uyku süremizi hatta uyku kalitemizi, attığımız adımları tek dokunuşla görülebilir hale getirdi.

Sarmalayan gerçeklik.. Sanal gerçeklik gözlüğü de denilen VR gözlükler.. Korkutucu derecede gerçek görüntüler sağlayan bu gözlük bir anda popüler oldu.

3 Boyutlu yazıcılar.. Artık çıktı almak bir kağıt parçasına sahip olma anlamına gelmiyor. Bir oyuncağı, maketi hatta fabrikalarda kullanılan araçların parçalarını elde etmek dakikalar sürüyor. Yine geride bıraktığımız 2019 yılında kullanımı artan ve adını sık sık duyduğumuz bu makine hayatımıza bambaşka bir boyut kazandırdı..

Katlanabilir teknoloji.. Telefon ve televizyonlar görmeye yıllardır alışkınız. Yıllardır sayısız modelde ve her geçen gün gelişen teknolojilerle donatılan bu ürünlerin bir de katlanabilir haline şahit olduk! Ne kadar yararlı tartışılır elbette fakat şaşırtıcı olduğu su götürmez bir gerçek..

İnsansız araçlar.. Artık bir şoföre veya bir pilota ihtiyaç duymadan araçları kullanabiliyoruz. Daha çok savaş araçlarında duymaya alışığız bunları. Otomatik park ile hayatımıza girmeye başlayan bu teknoloji de gittikçe gelişerek önümüze çıkmaya devam ediyor..

Yapay zeka.. Eskiden sadece bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz ütopik robotlar hayatımızın merkezine girmeye başladı. Neredeyse her alanda yaygınlaşmaya başlayan yapay zeka ürünlerini de 2019’da sık sık duyduk..

Hiç durmadan gelişen ve iyileşen teknoloji dünyasında bunlar ve daha nice yenilik gördük.. Bakalım 2020’de bizi nasıl yenilikler bekliyor? Teknolojinin hep dostumuz kalması dileğiyle. Yenilik dolu yıllara 🙂

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Bir yorum girin
Adınız

Exit mobile version