Ankara Sanat Tiyatrosu’nun Bir Işığı Söndü

23 Mart 1948 İstanbul doğumlu, tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı olan Jale Aylanç 72 yaşındaydı.

Halkevlerinde sanat hayatına başlayan oyuncu, 1964 yılından beri bir çok oyunda rol aldı. Orhan Elçin Tiyatrosunda ve Ankara Birlik Tiyatrosunda da sahnede görev alan sanatçı, ayrı zamanda TRT’nin dublaj ustalarından birisidir.

Bu değerli oyuncumuza Allah’tan rahmet diliyoruz. Başımız sağ olsun.

Sahip olduğu Ödüller

  • Sanat Kurumu, 1990, Tiyatro Onur Ödülü
  • 5. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, 2000, Onur Ödülü

Rol aldığı oyunlar

  • Yer Demir Gök Bakır : (Yaşar Kemal) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1992
  • Ayak Takımı Arasında : (Maksim Gorki) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1990
  • Mefisto : Klaus Mann – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1989
  • Yusuf ile Menofis : Nâzım Hikmet – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1989
  • Sonuncular : Maksim Gorki – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1987
  • Silahşörün Gölgesi : Sean O’Casey – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1987
  • Bu Zamlar Bana Karşı : Yılmaz Onay – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1986
  • Nafile Dünya : Oktay Arayıcı – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1985
  • Bir Ceza Avukatının Anıları : (Faruk Eren) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1984
  • Bir Şehnaz Oyun : (Turgut Özakman – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1984
  • Galile’nin Yaşamı : Bertolt Brecht – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1983
  • Yaz Misafirleri : Maksim Gorki – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1982
  • Oyun Nasıl Oynanmalı : Vasıf Öngören – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1979
  • Tak-Tik : Bertolt Brecht – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1978
  • Akıllı Hayvanlar : Ahmet Tünel – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1977
  • Komün Günleri : Bertolt Brecht – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1976
  • Nereye Payidar : Bilgesu Erenus – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1975
  • Dimitrof : Hedda Zinner – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1974
  • Ana : Maksim Gorki – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1974
  • El Kapısı : Bilgesu Erenus – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1972
  • Evler Evler : İsmet Küntay – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1972

Filmografisi

  • Olur Olur – 2014
  • Yeşil Deniz – 2014
  • Rüzgarlı Sokak – 2013
  • Suskunlar – 2012
  • Türkan – 2010
  • Gece Sesleri- 2008
  • Beni Unutma – 2008
  • Nazlı Yarim – 2007
  • Hayat Türküsü – 2006
  • Fırtına – 2006
  • İnsan Kurdu – 1997
  • Tersine Akan Nehir – 1996
  • Düttürü Dünya – 1988
  • Kırlangıç Fırtınası – 1985

Kaynakça ; https://tr.wikipedia.org/wiki/Jale_Aylan%C3%A7#:~:text=Jale%20Aylan%C3%A7%2C(d.,nda%20sahneye%20%C3%A7%C4%B1kmaya%20devam%20etti.